Spoorboekje

De eerste NS planner voor Windows Phone

Spoorboekje is een gebruikersvriendelijke NS reisplanner voor Windows Phone met meer dan 20 duizend downloads. De app biedt veel unieke features voor het Windows Phone platform, zoals live tiles met je huidige reis, vermelding van storingen op het lockscreen en een herinnering enige tijd voordat je trein vertrekt, zodat je zonder de app te openen kan zien op welk spoor je moet zijn en waar je moet overstappen.

Gat in de markt

Toen in 2011 Windows Phone 7 werd gelanceerd, was dit voor mij als o.a. C# developer een leuke uitdaging om een app te gaan ontwikkelen voor dit nieuwe platform. Een nieuw platform betekent immers dat er nog niets voor beschikbaar is en er dus veel gaten in de markt waren. Eén van deze gaten was het ontbreken van een goede treinplanner. Op hetzelfde moment maakte de NS bekend een publieke API beschikbaar te maken. Het doel was om binnen korte tijd de eerste versie af te hebben, zodat niemand mij voor zou zijn. Dit is gelukt en al snel na de release werd het opgepikt door verschillende sites die over Windows Phone verslag deden, Microsoft medewerkers en de developer community. 

Windows Phone 8 en later

Nog steeds wordt Spoorboekje dagelijks vele keren gedownload, daarom blijf ik de app ook onderhouden en doorontwikkelen. Met de komst van Windows Phone 8 en 8.1 zijn er steeds weer nieuwe features ontwikkeld die gebruik maken van de mogelijkheden die de nieuwe versies van het platform te bieden hebben. Tevens probeer ik altijd te luisteren naar de wens van de gebruikers en goede ideeën te realiseren.

Gebruikte technologie

C#, XAML, Windows Phone 7, 7.5, 8 en 8.1

Meer info

Spoorboekje Downloaden

Spoorboekje review

NS verwijzing naar Spoorboekje